Mednarodno tekmovanje Matije BRAVNIČARJA

cantabile

zaključni spletni koncert, nedelja, 16. maj ob 20.uri

Mednarodno tekmovanje Matije BRAVNIČARJA

 OSNOVNE INFORMACIJE O TEKMOVANJU

Tekmovanje je namenjeno mladim violinistkam in violinistom. Poimenovano je po znamenitem slovenskem violinistu in skladatelju, Matiji Bravničarju (https://www.sazu.si/clani/matija-bravnicar), ki je še posebej veliko skladal za violino in simfonični orkester.

Tekmovanje Matije Bravničarja ni zgolj še ena tekmovalna izkušnja za violiniste, pač pa je posebna glasbena izkušnja, ki predstavlja veliko motivacijo za odlično in dodatno študijsko delo, s poudarkom na prijazni spodbudi. Tekmovanje tako ne predstavlja le ostre tekmovalne izkušnje kot pri večini podobnih tekmovanj v Evropi in svetu, pač pa udeležencem ponuja širjenje del Matije Bravničarja in ostalih slovenskih skladateljev, poglobljene komentarje in opažanja strokovne komisije kot pomoč in orientacijo pri nadaljnjem študiju violine, vzpodbujanje in omogočanje solističnega igranja s simfoničnim orkestrom, poučevanje violine na mojstrskih inštrumentih Goslarstva Demšar in tako naprej.

Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah, v katere se kandidati za prijavo razporedijo glede na razred oz. leto učenja violine, kar omogoča udeležbo na tekmovanju tudi otrokom, ki so z učenjem violine začeli nekoliko kasneje. 

Tekmovanje bo potekalo online, in sicer na podlagi enovitih glasbenih video posnetkov, objavljenih na You Tube.

PRIJAVE IN OSTALE INFORMACIJE:
https://www.gslogatec.si/mednarodno-tekmovanje-matije-bravnicarja


Organizacija tekmovanja:

Glasbena šola Logatec, www.gslogatec.si

KD Simfonični orkester Cantabile, www.cantabile.si

 

Partnerji:

Goslarstvo Demšar 

Nova Lastra  - glasbeni butik