Desetminutne stoječe ovacije pospremile zadnji veliki koncert skupine Gloria

cantabile

govori.se
Desetminutne stoječe ovacije pospremile zadnji veliki koncert skupine Gloria

Redkokdaj doživimo, da glasbeno skupino ob koncu koncerta pozdravi več kot 10-minutni stoječi aplavz polne dvorane, kot se je zgodilo vokalni skupini Gloria, starosti tako imenovane sodobne krščanske glasbe in praktično edini od delujočih zasedb, ki so že pred 35 leti delovale na tem področju.

»Nobena pesem ne more preživeti brez toplega srca, v katerega se ugnezdi. Brez vas tudi zgodbe vokalne skupine Gloria ne bi bilo. Radi bi se vam zahvalili za spremljanje in zvestobo, tako kot najbolje znamo, s pesmijo. Letos smo kot skupina stari 35 let in veseli smo, da smo praznovali skupaj z vami. Hvala vam za nepozaben večer,« so vidno ganjeni povedali člani vokalne skupine, ki jo sestavljajo Polona Prosen, Mojca Sojar, Valentin Sojar, Breda Bunič, Marjan Bunič in Beti Strenčan. Za vse ljubitelje njihovega glasbenega ustvarjanja so pripravili glasbeni večer z naslovom Mnogo poti. Več kot 1500 njihovih poslušalcev jih je prišlo podpret na veliki koncert v Cankarjevem domu. V dve in pol urnem programu so člani Glorie predstavili svoj pisan repertoar avtorskih pesmi, ki so jih izvajali ob Simfoničnem orkestru Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika in ob bendu pod vodstvom Boštjana Grabnarja.

Člani Glorie so tudi zasebno povezani in najbolj ponosni so na to, da jim je uspelo ljubezen do glasbenega pripovedovanja o življenju prenesti tudi na lastne otroke in vnuke, ki so se jim na koncu tudi pridružili na odru in poskrbeli za veličasten, čustveno nabit zaključek bogate glasbene poti vokalne skupine Gloria. Na odru Cankarjevega doma so kot gostje njihove pesmi z njimi zapeli številni vrhunski slovenski glasbeni izvajalci, med njimi tudi Marko Vozelj, Matjaž Robavs, Luka Sešek, Irena Vidic, Lea Likar, Alenka Godec in Nuška Drašček.

https://govori.se/dogodki/desetminutne-stojece-ovacije-pospremile-zadnji-veliki-koncert-skupine-gloria/galerija/matja-robavs-foto-tina-ramujki/