Glasba je kot najčudovitejša umetnost zaznamovala moje življenje

cantabile

NOTRANJSKO PRIMORSKE NOVICE, 5. 10. 2017

Marjan Grdadolnik: Glasba je kot najčudovitejša umetnost zaznamovala moje življenje


Ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile bodo nastopili združeni pevski zbori, moji nekdanji učenci in mnogi odlični solisti, s katerimi sodelujem. Na programu bodo tudi moja avtorska dela. Lepo povabljeni, vesel bom vaše navzočnosti, srečanja in skupne zdravice na koncu. Koncert je moja velika zahvala vsem glasbenikom, s katerimi skupaj ustvarjam in obenem zahvala vsem, ki spremljate moje in naše delo,« pravi Grdadolnik, ki je za svoje umetniško delo letos prejel priznanje Frana Gerbiča za izjemne uspehe na področju glasbenega ustvarjanja.

V treh desetletnih delovanja se je Grdadolnik, ki v glasbeni šoli v Logatcu poučuje klarinet, preizkusil na različnih področjih, ustanovil je pevski zbor Adoramus, vodil pihalni orkester Logatec ter različne sestave, v zadnjih letih pa je njegov največji izziv simfonični orkester Cantabile, s katerim se loteva tudi večjih, mednarodnih projektov. »Vzpodbuda je vedno prihajala iz notranjosti, želje po lepoti glasbe, želje po skupnem muziciranju in prepričanju, da glasba lahko naredi veliko lepega. Talenti so mi bili dani od zgoraj. Ne želim jih zapraviti, zato se stvari lotevam z vso resnostjo. Je pa samo talent premalo, zadaj je še veliko dela in truda, ter razumevanje smisla življenja. Zraven se še stalno izobražujem, ker čutim odgovornost do vseh s katerimi delam,« o vzgibu po iskanju različnih ustvarjalnih in poustvarjalnih poti pove priznani glasbenik.

Kot glasbeni pedagog je ponosen na to, da se njegovi nekdanji učenci z veseljem spominjajo pouka na glasbeni šoli, kjer poučuje, nekateri tudi uspešno nadaljujejo glasbeno pot na višjih stopnjah. V Sloveniji imamo namreč idealen glasbeni šolski sistem, ki omogoča uspešno šolanje kandidatom, ki imajo poleg talenta tudi dovolj volje do izobraževanja. Tudi na nedeljskem koncertu bomo lahko slišali simfonični orkester, zbore in soliste, ki so z logaškim glasbenim ustvarjanjem in poustvarjanjem močno zaznamovali slovenski kulturni zemljevid. Vabljeni v športno dvorano v Logatcu, to nedeljo ob 19. uri. JL