Poletni glasbeni festival Logatec 2017

Cantabile

Notranjsko primorske novice, torek, 27. junij 2017

Poletni glasbeni festival Logatec 2017

Vstop na vse koncerte je prost, oragnizator pa se priporoča za prostovoljne prispevke. Lepo povabljeni, da prve poletne večere v času glasbenega festivala preživite v družbi odlične glasbe in odličnih glasbenikov.

Logatec – Simfonični orkester Cantabile v sodelovanju z Občino Logatec pripravlja Poletni glasbeni festival Logatec 2017. Koncerti se bodo odvijali na Trgu sv. Nikolaja v centru Logatca, razen uvodnega komornega koncerta, ki bo v farni cerkvi v Gornjem Logatcu.

Foto: cantabile.siFoto: cantabile.si

Festival se bo v četrtek, 29. junija začel s komornim koncertom v cerkvi Rožnovenske matere Božje v Gornjem Logatcu. S sakralnim programom se bodo predstavili sopranistka Ana Skvarča, klarinetist Marjan Grdadolnik in organistka Mihaela Kavčič.

V petek, 30. junija bo na Trgu sv. Nikolaja nastopil Pihalni orkester Logatec pod dirigentskim vodstvom Vida Pupisa. Večer nosi naslov Note plešejo in bo v znamenju plesne glasbe in živahnih ritmov.

V soboto, 1. julija se nam obeta večer zborovske glasbe z naslovom Slovenski večer ob 30-letnici. Predstavil se bo Mešani pevski zbor Adoramus, ki letos obeležuje 30-letnico delovanja. Na sporedu bodo znane skladbe iz zakladnice slovenskih narodnih pesmi in slovenske popevke.

Za zaključek festivala pa bomo v nedeljo, 2. julija na koncertu, naslovljenem Operna noč deležni najlepših opernih arij v izvedbi Simoničnega orkestra Cantabile in priznanih pevskih solistov. Ob spremljavi orkestra bodo nastopili sopranistki Mojca Bitenc in Barbara Camille Tanzetenorist Aljaž Farasin in baritonist Lucas Somoza Osterc. Za vmesni intermezzo se bo predstavila izjemno nadarjena 8-letna violinistka Patricija Avšič.

V primeru slabega vremena bosta koncerta Pihalnega orkestra Logatec in Simfoničnega orkestra Cantabile v športni dvorani, zborovski večer z MePZ Adoramus pa v Jožefovi dvorani.

Poletni glasbeni festival - Foto: cantabile.siPoletni glasbeni festival – Foto: cantabile.si