KONCERT ZA MIR

Cantabile
Simfonični orkester Cantabile v sodelovanju s fundacijo Music for the Future vabi na Koncert za mir na katerem bodo ob orkestru in gosti iz Ukrajine pod dirigentskim vodstvom Marjana Grdadolnika nastopili tudi ukrajinska solistka violinistka Sofia Kysliak, sopranistka Mojca Bitenc in Tone Kuntner ter Marcel Štefančič z umetniško besedo. Glasbeniki bodo ob delih Osterca in Williamsa izvedli tudi monumentalno tretjo simfonijo Mikolaja Goreckega za solo sopran in veliki simfonični orkester.
Vabljeni v Športno dvorano v Logatec v soboto, 5. novembra in v nedeljo 6. novembra v cerkev svetega Jožefa v Ljubljano. Podprimo fundacijo, ki pomaga mladim glasbenikom iz Ukrajine in s presunljivo glasbo Goreckega sporočimo svetu, da naj na zemlji zavladata mir in spoštovanje!


O koncertu
S tem koncertom se glasbeniki odzivamo na aktualne razmere v svetu, kjer strahote vojne uničujejo mesta in ubijajo ljudi. 
Za to priložnost smo običajni sestav Simfoničnega orkestra Cantabile ob pomoči dirigentke Žive Ploj Peršuh ojačali z glasbeniki iz Ukrajine, ki so pred strahotami vojne prebežali v Slovenijo. Posebno mesto smo namenili tudi vrhunski mladi violinistki Sofii Kysliak iz Ukrajine, ki bo izvedla skladbo iz filma Schindlerjev seznam. Ob tej skladbi bomo izvedli tudi stavek iz Suite slovenskega skladatelja Slavka Osterca z naslovom Religioso.Osrednjo programsko težo pa namenjamo izvedbi 50 minutne tretje simfonije skladatelja Mikolaja Goreckega, ki ima v svetovni zakladnici klasične protivojne glasbe posebno mesto. Ta poljski skladatelj jo je napisal kot odziv na strahote druge svetovne vojne in njeno ost usmeril v sporočilo miru.Koncertu bo dirigiral priznani dirigent Marjan Grdadolnik, za umetniško besedo bosta skrbela Tone Kuntner in Marcel Štefančič, solistični part bo v simfoniji pela sopranistka Mojca Bitenc.
Koncertni dogodek bomo izpeljali v Logatcu v športni dvorani in v Ljubljani v cerkvi svetega Jožefa, 5. in 6. novembra 2022.


Vstop prost, prostovoljni pripevki