GALA NOVOLETNI KONCERT

cantabile

GALA NOVOLETNI KONCERT

Simfonični orkester Cantabile

Marjan Grdadolnik, dirigent

Matej Avšič, koncertni mojster

Miro Božič, orglice

Mojca Bitenc, sopran

Lucas Somoza Osterc, bariton

Estera Stojko, vokal

Laura Bartelj, violina

 

Komorni zbor Ipavska, zborovodja: Michele Josia

MePZ Adoramus Logatec, zborovodja: Marjan Grdadolnik

 

režiser: Henrik Neubauer

producent: Damijan Bogataj


nedelja, 7. januar 2018 ob 19.00, športna dvorana Logatec

 

Simfonični orkester Cantabile prireja v nedeljo 7. Januarja 2018 ob 19h Gala novoletni koncert. Gre za ponovitev koncerta Božič v Ljubljani, ki je bil 23.decembra 2017 v polni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Po izjemnih odzivih bodo nastopajoči tudi v Logatcu ponudili bližnje srečanje z vrhunskimi izvajalci ter z najlepšo glasbo, ki so jo z mislijo na božič ustvarili najvidnejši glasbeni ustvarjalci. Od brezčasnega Bachovega Božičnega oratorija preko mojstrovin Puccinija do Čajkovskega, ki v baletni suiti Hrestač pričara občutenje praznika. Gre za skrbno izbran program z odličnimi izvajalci.

Začetek tradicionalnega koncertnega večera so glasbeniki letos namenili prav posebnemu glasbilu. Vrhunski interpret Miro Božič bo z malimi ustnimi orglicami glasbenike, pevce in poslušalce z motivom že davno ponarodele božične pesmi Tam stoji pa hlevček povedel v skupno glasbeno praznovanje božiča, ki že dve tisočletji ljudem na zemlji prinaša veselo novico in vrača upanje.

Preplet tradicionalnih napevov z deli velikih mojstrov obeta tudi na letošnjem tradicionalnem koncertu praznično glasbeno doživetje, ki bo v srcih poslušalcev odmevalo še dolgo.

vstopnice: www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim (Petrol, Turistična pisarna Logatec, Pošta Slovenije),

cena vstopnic v predprodaji 8€, na dan koncerta 10€.

Dodtne informacije: info@cantabile.si

www.cantabile.si

Projekt sofinancira občina Logatec