TAVITJAN BROTHERS PLAYS CLASSICS

Cantabile

VALENTINOV KONCERT:TAVITJAN BROTHERS PLAY CLASSICS

njalepše klasične melodije na drugačen način

Simfonični orkester Cantabile

Dirigent: Marjan Grdadolnik

Diran Tavitjan, klavir

Garo Tavitjan, bobni

Tavitjan Brothers sodita med najboljše jazziste iz Makedonije. Glavna člana zasedbe sta brata Diran (klavir) in Garo (bobni), sinova znanega glasbenika – bobnarja Garabeta Tavitjana, nekdanjega člana makedonske rock zasedbe Leb i sol. Glasba teh dveh izjemnih inštrumentalistov je izvirna kombinacija uveljavljenega jazza z očitnimi elementi, kot so fusion, etno in elektronika, v moderni, izvirni in predvsem virtuozni izvedbi, ki navdušuje ljubitelje kakovostne glasbe. S tem se strinjajo tudi svetovno priznani glasbeni kritiki (Jazz Times Magazine, Jazz Dimensions, All About Jazz, Concerto ...).

Tavitjan Brothers imata za seboj več kot tristo nastopov v Makedoniji, Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji, Armeniji, Hrvaški, Srbiji, Franciji, Bolgariji in ZDA, kar jima je prineslo vodilno vlogo na makedonskem jazzovskem prizorišču. Nastopala sta z vrhunskimi glasbeniki, kot so Joe Zawinul, Roseanne Vitro, McCoy Tyner, Blues Brothers, James East, Morris Pleasure (Earth, Wind & Fire) in drugi. Diran in Garo sta tudi prva makedonska glasbenika, ki sta posnela svojo glasbo za znano založbo Sony Jazz iz Londona. Do sedaj sta po celem svetu odigrala preko 400 koncertov in nastopila v mnogih najprestižnejših koncertnih dvoranah.

V Slovenijo brata prihajata s projektom 'Tavitjan Brothers Play Classics', ki se mu zelo uspešno posvečata zadnja leta. Ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile bodo zazvenela znana dela iz zakladnice klasične glasbe, ki so jih podpisali Bach, Ravel, Čajkovski, Hačaturjan in drugi, preoblečena v moderen glasbeni slog z elementi jazza, improvizacije in sinkopiranih ritmov. Ta projekt je do sedaj vselej naletel na izjemen odziv in veliko navdušenje publike, zato se tudi v Ljubljani obeta nepozabno glasbeno doživetje.

Valentinov koncert

TAVITJAN BROTHERS PLAY CLASSICS

Nedelja, 14. februar 2016 ob 19.30

Slovenska filharmonija, Ljubljana

dvorana Marjana Kozine

Vstopnice: predprodaja 10 €, 12 €; na dan koncerta 15 €

preko poslovalnic eventim.si, dod. info. 040 321 190 (Krista)

info@cantabile.si