GALA BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT

Cankarjev dom Ljubljana
 GALA BOŽIČNO - NOVOLETNI KONCERT

 sobota, 19. december 2015 ob 19.30

 Gallusova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani

 Simfonični orkester Cantabile

 Dirigent: Marjan Grdadolnik

 Koncertni mojster: Matej Avšič

 Ivana Marija Vidović, klavir

 Mojca Bitenc, sopran

 Godalni kvintet Avšič( Matej Avšič, Ana Avšič, Špela Pirnat, Peter Avšič, Janez Avšič)

 Nadja Černe, balet

 MePZ Adoramus Logatec, zborovodja: Marjan Grdadolnik

 MePZ Danica, zborovodja: Stanko Polzer

 MePZ Stanko Premrl Podnanos, zborovodkinja: Vida Fabčič

 Povezvanje: Mateja Rosa

 Spored: A. Dvorak, N. Rimski-Korsakov, T. Habe, F. Lehar, O. Gjeilo, E. Whitacre, C. Orff, J. Strauss,...

 Vstopnice: 12€,15€, 18€

 Nakup vstopnic:

 Cankarjev dom Ljubljana

 Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana

 Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maximarketa)

 T 01 24 17 299, 24 17 300  E vstopnice@cd-cc.si

 Delovni čas: od ponedeljka do petka od 11. do 13. ure in od 15. do 20. ure,  sobota od 11. do 13. ure ter uro pred prireditvami.

 Nakup vstopnic tudi pri pooblaščenih prodajalcih (M holidays, Petrol, Kompas, Alpetour, mojekarte.si idr.) in pri nastopajočih:

 Simfonični orkester Cantabile, tel. 040 321 190 (Krista)

 MePZ Podnanos, Vida Fabčič, tel. 041 349 135

 E: info@cantabile.si

 www.cantabile.si

 Simfonični orkester Cantabile združuje odlične mlade glasbenike iz vse Slovenije. Orkester sodeluje z že uveljavnimi solisti, omogoča pa solistično igranje tudi mlajšim glasbenim talentom. V preteklosti se je predstavil že na številnih koncertnih odrih z raznovrstnim programom in povsod zelo navdušil. Vodi jih ustanovitelj in dirigent Marjan Grdadolnik. Z orkestrom se je do sedaj predstavilo ogromno solistov, predvsem mladih talentiranih glasbenkov, ki si še utirajo pot na koncertne odre. V sodelovanju z zbori iz Slovenije pripravlja tudi vokalno-inštrumentalne projekte. V novoletnem času vsako leto pripravi Gala božično-novoletni koncert. Tudi letošnji bo v znamenju praznične glasbe, primerne prednovoletnemu času.

 Ivana Marija Vidović je hrvaška pianistka in pesnica. Leta 2002 je z odliko diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Tatjane Ognjanović. Po nastopih z nekaterimi vodilnimi orkestri na najprestižnejših odrih po svetu, se Ivana Marija Vidović uvršča med najzanimivejše hrvaške pianiste svoje generacije. Je prejemnica številnih prestižnih nagrad za izjemne glasbene in pesniške dosežke. Je ustanoviteljica in umetniški vodja glasbenega festivala Epidaurus, ki se vsako leto odvija v Dubrovniku.

 Sopranistka Mojca Bitenc redno in uspešno sodeluje z orkestrom Cantabile že več let. Odlikuje jo izjemen glas in ponotranjena interpretacija.

 Družinski Godalni kvintet Avšič je fenomen v slovenskem prostoru. Skupaj z orkestrom bodo krstno izvedli zanimivo in igrivo skladbo Rozeta 1850 skadatelja Tomaža Habeta.

 Veliki združeni pevski zbor sestavljajo trije odlični zbori, prejemniki številnih nagrad: MePZ Adoramus iz Logatca, MePZ Stanko Premrl iz Podnanosa in koroški zbor MePZ Danica iz Šentprimoža.

 TRAJANJE: 120 minut, vmes 15 minutni odmor

 ORGANIZATOR: Simfonični orkester Cantabile

 www.cantabile.si

 info@cantabile.si

 ODGOVORNA OSEBA ZA VSEBINSKA VPRAŠANJA:

 Krista Grdadolnik, tel. 040 321 190