GAL GJURIN IN SIMFONICNI ORKESTER CANTABILE Z GOSTI, Festivalna dvorana Bled

Koncert

V koncertnem programu bo moc slišati izbor skladb z zadnjih šestih Gjurinovih avtorskih albumov (Fetiš, Srce; Duša; Telo; Cantabile; Temna godba), hkrati pa skladbe pisane posebej za simfonike Cantabile oz. druga orkestralna Gjurinova dela. V okviru koncerta na Bledu bo izvedena tudi skladba »Stavek za oboo«, ki je del širšega Gjurinovega simfonicnega projekta: glasbe za celovecerni film »Kekec 4«. Izvedla ga bo koncertna solistka oboistka Eva Vrtacnik.

Kot posebna gostja bo nastopila Galova sestra Severa Gjurin (glas), ki bo predstavila nekaj svojih novejših skladb in hkrati starejših uspešnic še iz casa zasedbe »Olivija«, hkrati pa se bodo Galu, Severi in orkestru Cantabile pridružili clani dveh mladih in vrocih zasedb: Cedahuci, ki je so pred kratkim priobcili svojo drugo zgošcenko »Severnica«, 2B iz belokranjske Vinice, ki so tik pred izidom svojega prvenca.

Dirigent bo prof.Marjan Grdadolnik

  • Po koncertu bo mogoce kupiti tudi CD-je, LP-je in druge izdelke neodvisne založbe Diskografska hiša Had, pod katere streho delujejo tako Severa in Gal, kot skupini Cedahuci in 2B.

Vstopnice po ceni 18 eurov so naprodaj preko spletne strani www.mojekarte.si in v Turisticnem društvu TIC Bled (04 574 11 22).