Poletni glasbeni festival Logatec 2018

cantabile

Poletni glasbeni festival Logatec 2018

27. 6.–1. 7. 2018, vsi koncerti ob 20.30

 

Sreda, 27. 6.  

cerkev Rožnovenske matere Božje, Gor. Logatec

MePZ Adoramus

Večerni ave

-----------------------------

Četrtek, 28. 6.

cerkev sv. Nikolaja, Dol. Logatec

Komorni orkester NOVA

Skandinavija

-----------------------------------

Petek, 29. 6.

cerkev sv. Nikolaja, Dol. Logatec

Glasbena šola Logatec

Mladi virtuozi

---------------------------------------

Sobota, 30. 6.

Trg sv. Nikolaja, Dol. Logatec*

Pihalni orkester Logatec

Glasba brez meja

-------------------------------------------------------------

Nedelja, 1. 7.

Trg sv. Nikolaja, Dol. Logatec*

Eva Černe in Simfonični orkester Cantabile

Od opere do muzikala – zaključni koncert festivala

vstopnina: predprodaja 10 €, na dan koncerta 15 €

* v primeru dežja v Športni dvorani Logatec

org.: Simfonični orkester Cantabile / festival sofinancira občina Logatec


Poletni glasbeni festival Logatec 2018

V Logatcu bo kot uvertura v poletje ponovno zazvenel  Poletni glasbeni festival. Potekal bo od srede 27. junija do nedelje 1. julija. Na otvoritvenem koncertu bo nastopil domači Mešani pevski zbor Adoramus.  V cerkvi Rožnovenske Matere Božje v Gornjem Logatcu, bodo zazvenele najlepše Marijine pesmi slovenskih in tujih skladateljev.

V četrtek zvečer bomo v cerkvi sv. Nikolaja gostili komorni orkester NOVA iz Gorice. Predstavili se bodo s skandinavskimi melodijami. Že poznanim skandinavskim mojstrom klasične glasbe se pridružuje violistka Barbara Grahor kot skladateljica in solistka s ciklom kratkih skladb z naslovom Razglednice za violo solo in orkester.

Petkov večer bo namenjen madim virtuozom iz Glasbene šole Logatec. V čudovitem ambiebntu cerkve sv. Nikolaja se bodo predstavili najboljši učenci, prejemniki žlahtnih priznanj s tekmovanj doma in v tujini.

'Glasba brez meja' je naslov koncerta, ki ga v sobotnem terminu pripravlja Pihalni orkester Logatec. Programsko pester in zanimiv večer z mnogini instrumentalnimi in pevskimi solisti. Koncert bo v primeru lepega vremena  na trgu sv. Nikolaja.

Za zaključek festivala pa v nedeljo 1. julija vabljeni na koncert, ki nosi naslov: 'Od opere do muzikala'. Zazvenele bo najlepše pesmi iz opere in muzikalov. Pela jih bo Eva Černe ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile. Za ta koncert boste potrebovali vstopnico. Predlagam, da jo kupite v predprodaji.

Oba zadnja koncerta se bosta odvijala na trgu sv. Nikolaja, v primeru slabega vremena pa v športni dvorani Logatec. Vsi koncerti, razen zaključnega, imajo prost vstop s prostovojnimi prispevki. Začnejo se  ob 20.30 uri in končajo najkasneje do 22. ure.

Festival poteka v organizaciji simfoničnega orkestra Cantabile v sodelovanju z Občino Logatec, Glasbeno šolo Logatec, KUD Adoramus in Pihalnim orkestrom Logatec.

Z vrhunskimi glasbenimi deli bo na festivalu nastopilo preko 200 glasbenikov, pevski zbor, trije orkestri in mnogo odličnih solistov.

Lepo povabljeni, da preživite prve poletne dni v v družbi izvrstnih glasbenikov in v  družbi klasične glasbe, ki človeka notranje napolni in pomiri.

Marjan Grdadolnik, vodja festivala